ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΡΟΛΑΓΟΝΙΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

2012-10-17 17:46

 

ΟΙ ΙΕΡΟΛΑΓΟΝΙΕΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ.ΟΙ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΗΣ Η ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ(ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ Η ΜΗ,ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΤΙΣ,ΝΟΣΟΣ REITER Κ.Α.)

ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΟΚΑΤΑΝΕΙΜΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ.Η ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΥΡΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Η ΙΕΡΟΛΑΓΟΝΙΑ ΑΡΘΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΥΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ  & ΣΟΦΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ΄΄΄1.ΜΕΣΟΣΤΕΟΣ ΙΕΡΟΛΑΓΟΝΙΟΣ 2. ΠΡΟΣΘΙΟΣ & ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΙΕΡΟΛΑΓΟΝΙΟΣ    3. ΟΣΦΥΟΛΑΓΟΝΙΟΣ & 4. ΜΕΙΖΩΝ & ΕΛΑΣΣΩΝ ΙΣΧΙΟΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.

  ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ Η ΤΡΟΧΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ  ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ Σ.Σ. ,Η ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ.Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Σ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΑΔΙΣΗ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΣΤΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΩ,ΕΝΩ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΤΟ ΛΑΓΟΝΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ  ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ  & ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Η ΙΕΡΟΛΑΓΟΝΙΑ ΑΡΘΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ Σ.Σ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ.

    ΟΙ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΛΑΓΟΝΙΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΕΣ & ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΣΤΙΣ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ Η ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΥΨΟΣ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΘΡΗΜΑΤΑ Η ΕΝΔΑΡΘΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΓΟΝΙΩΝ ΟΣΤΩΝ.

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΒΡΕΔΑΚΗΣ - ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

28210-97377

μετρητής επισκεψιμότητας